Η Ιστορία μας

1968

Όλα ξεκινούν το 1968, όπου οι δύο συνεργάτες Φαίδων Γραμματικόπουλος και Γεώργιος Παπαδόπουλος ανοίγουν το πρώτο τους εργαστήριο ζαχαροπλαστικής 100 τετραγωνικών μέτρων στη Νεάπολη Θεσσαλονίκης. Αρχικά προμηθεύουν με μπισκότα, κουλούρια και όλα τα είδη προϊόντων αρτοζαχαροπλαστικής επιχειρήσεις μικρού βεληνεκούς σε τοπικό επίπεδο.

1984

Η υπεροχή της γεύσης Φαίδων γρήγορα γίνεται γνωστή, τα προϊόντα ανάρπαστα και η ανάγκη για μεγαλύτερη παραγωγή είναι πλέον ορατή. Έτσι, το 1984 γίνεται η μετεγκατάσταση στο Δερβένι, σε εργοστάσιο παραγωγής 3000 τετραγωνικών μέτρων.

1997

Η ζήτηση συνεχίζει να είναι μεγάλη, και παρότι οι παραγωγικές δυνατότητες της Φαίδων έχουν πλέον αυξηθεί δεν επαναπαύεται. Αντιθέτως, αποφασίζεται η περαιτέρω ανάπτυξη της παραγωγικής δραστηριότητας και έτσι το 1997 πραγματοποιείται η δεύτερη μετεγκατάσταση της εταιρίας λίγο έξω από τη Θεσσαλονίκη, στη Νέα Σάντα. Οι νέες, σύγχρονες εγκαταστάσεις καταλαμβάνουν επιφάνεια 17.000 τετραγωνικών μέτρων για να μπορέσουν να καλύψουν την συνεχώς αυξανόμενη ζήτηση.

Σήμερα

Σήμερα η Φαίδων Α.Ε έχει εδραιωθεί τόσο στην Ελληνική και έχει σημαντική παρουσία στη Διεθνή αγορά, ως μία από τις κορυφαίες επιχειρήσεις στον κλάδο. Συνεχίζουμε να ενισχύουμε την παραγωγική μας δύναμη επενδύοντας σε καινούργιες γραμμές παραγωγής και συνεχώς σε νέα και αναβαθμισμένα προϊόντα.
Πάνω από 300 κωδικοί συμπεριλαμβάνονται στη γκάμα των προϊόντων μας, μεταξύ των οποίων παραδοσιακά βουτήματα, κουλούρια και μπισκότα όλων των ειδών, gluten free, νηστίσιμα και vegan προϊόντα, κριτσίνια διαφόρων ειδών, croutons, σοκολατένια κεράσματα, petit four, γλυκά σνακ και πίτες, καρύδες, πάστα φλώρα, τσουρεκάκια, κέικ, σιροπιαστά, καθώς και κουραμπιέδες, μελομακάρονα και βασιλόπιτες